MKB

Onderzoeken en instrumenten m.b.t. MVO richten zich veelal op grote organisaties. Mede hierdoor is het moeilijk voor het MKB om zich met MVO te identificeren. De problemen waar grote organisaties mee te maken hebben, zoals imagoschade, spelen veel minder in het MKB; “overleven” en een lage kostenstrategie spelen vaker een rol bij het MKB. Tijd en geld steken in MVO lijkt daarbij geen eerste optie.

Het MKB is echter geen "kleine" grote organisatie. MVO in het MKB vergt een speciale aanpak! Wij zijn ons hier, als kleine organisatie, zeer goed van bewust en hebben daarom onderzocht hoe wij het MKB wel van dienst kunnen zijn. Want ook voor MKB-ers kan MVO een duidelijk toegevoegde waarde leveren!

MVO richt zich namelijk ook op: het welzijn van uw medewerkers; uw relatie met uw klanten en leveranciers; communicatie. Kortom: kwaliteit van de dagelijkse activiteiten en het plezier dat u in uw werk heeft en wilt uitstralen. Waarschijnlijk doet u al meer aan MVO dan u beseft, maar weet u niet dat het onder MVO valt.

Wij helpen u processen in kaart brengen; wijzen u op eventuele verbeterpunten; en richten ons ook op de communicatie van uw MVO-activiteiten.

Wat biedt Thomas Consulting u?
Afhankelijk van de stand van zaken, uw wensen en doelen, bieden wij onder andere: kennisoverdracht, bewustwording, inventariseren wij mogelijkheden binnen uw organisatie (sociaal & milieu), werken wij aan implementatie van uw doelstellingen, en helpen wij u met uw (externe) communicatie.

Wij bieden hiervoor: Workshops, Trainingen, Lezingen en Relatie-evenementen. Afhankelijk van de situatie is het mogelijk om tijdelijk in uw organisatie te komen werken. In alle gevallen is het idee dat wij ons uiteindelijk overbodig maken en dat u de kennis en kunde zelf in huis heeft om verder te werken.

Mocht u interesse hebben om samenwerkingsverbanden aan te gaan of uw leveranciers (de keten) in uw MVO-beleid te betrekken, dan kunnen wij ook fungeren als ketenregisseur.

 

Neemt u vrijblijvend contact met ons op; wij lichten ons aanbod graag aan u toe!